۱۳۸۹ شهریور ۲۴, چهارشنبه

نه جمهوری و نه اسلامی

این جماه ای بود که استاد گران سنگم مرحوم آیت الله العظمی منتظری( ره) دراواخر عمر پر برکتش فرمودند: حال که فکر می کنم این جمله بسیار درست و بجاست . اما :
1) جمهوری: این واژه ازواژه های کثیر الا ستعمال است و قدمت آن به درازای تاریخ است . رد پای آن از یونان باسنا ن و افلاطون وارسطو تا به امروز که دنیای مطبوعات و اطلاعات است ادامه داشته است.
معنای آن نیز" اظهر من الاشمس" است و نیازی به توضیح نیست . شاید بهترین معنا همان معنائی باشد که بزرگ مرد فقید آمریکائی ( آبرا م لیکن) کرد . " جمهوری یعنی حکومت مردم بر مردم "" قریب به این معنا " یعنی حاکمیت مردم ، حاکمیت مردم یعنی: " حکومت مردم بر مردم ، بدست مردم ، برای مردم ، به نفع مردم و در راستای بهبود زندکی و آسایش مردم و... است" بنا بر این چیزی پوشیده و مبهم نیست ؟! پس مشگل کجاست ؟ آری مشگل اینجاست که هر کسی حاکم می شود ، چه آزادیخواه باشد و چه دیکتاتور و مستبدو... ولی نمی گوید که من از جانب مردم نیستم و برای مردم کار نمی کنم ؟! بلکه خود را عین حقیقت می بیند و می گوید من از مردمم و برای مردم هستم ؟! جالب این است که که اگر رنگ دین و مذهب بگیرد و ایدئولوژیک شود ! دیگر خر بیاور و باقالا بار کن ؟! ببین چه می شود ؟! البته بزرگانی حرف های حکیمانه ای هم در این باره گفته اند :"
لرد اکتون می گوید :" قدرت فساد می آورد و قدرت مطلق فساد مطلق " .
به هر حال جمهوری خصوصیاتی دارد که" نه جمهوری و نه اسلامی ایران" این خصوصیت را ندارد ؟! بدین معنا که حکومت ولایی است و اصل " یکصد و ده " قانون اساسی ایران ولایت مطلقه است و روسای قوای سه گانه به گونه ای توسط یک فرد معین می شود ؟! جدای از این که خود این فرد چگونه به قدرت رسیده است ؟! از طرفی نهادهای موثر توسط همین فرد معرفی می شود و مردم هیچ دخالتی ندارند ؟! نظارت استصوابی هست که "مردم مادر مرده" هیچ نظارتی ندارند ؟! دست یک تن یا یک گروه مشخص و معین است؟! به یاد دارم که تعدادی ازاطرافیان آقای"رفیق دوست "که بی ارتباط با ایشان نیز نبودند متهم به مسائلی بودند و دوران تصدی آقای "رفیق دوست" بر بنیاد جانیازان هم تمام شده بود و مردم منتظر روشن شدن اتهام آنان بودند، ولی رهبری دوباره وی را به این سمت گمارد ؟! و یا سردار ؟ نفدی متهم کوی دانشگاه بود و چند سالی نیز به ظاهر معلق شد ، ولی دوباره به سمت بالاتری گمارده شد ؟!و... پس با هیچ یک از ویژه گیهای" جمهوری هم خوانی و یک سوئی ندارد ؟! بنا بر این نه جمهوری است؟!
2) اسلامی : اسلام در لغت یعنی " تسلیم شدن است " الاسلام هوالتسلیم " ودر اصطلاح به" مجموعه ی قوانین و مقرراتی و سننی گفته می شود" که با ورود در آن ،این مجموعه قوانین و مقررات و بویژه سنن حاکم است و دیگر اراده ی جمهور کار آیی ندارد . جمهوری با تسلیم و دست به سینه بودن هیچگونه مناسبتی ندارد و از طرفی در ایران اینگونه قوانین و سنن نیز اجرا نمی شود ؟! یعنی بریدن سینه زن مردم و کشتن آنان( داریوش فروهر و خانمش) آن هم در منزل و ماوایشان، قتل های زنجیره ای ، تجاوز به زندانیان و بلا های فراوان دیگر( کهریزک) و... با این قوانین و مقررات هم خوانی نداردو یا حد اقل در این روز ها محکوم و مشئوم است ؟! پس نه جمهوری است و نه اسلامی و نه انسانی؟! و ... به واقع چه کسی جوابگوست؟.
در خانه اگر کس است یک حزف بس است.

۱ نظر:

ناشناس گفت...

با درود
باندازه یک زایمان کامل خبری از شما نداشتم و بیم آنکه خدای نکرده شما هم مهمانی تشریف داشتید.
حال خیالم راحتشد.
آن مرحوم خوب اندیشید و خوب گفت. باشد که نامش بعنوان یک آزاده همیشه برجا ماند.
خدایش بیامرزاد او
ارادتمند همیشگی و